" />

Ogłoszenia

W tym miejscu znajdą Państwo wszystkie ogłoszenia Fundacji Fundusz Współpracy.

Zapraszamy do regularnego odwiedzania!

2020-05-26

Fundacja Fundusz Współpracy zwraca się z prośbą o przedstawienie Państwa oferty z uwzględnieniem poniższych wymagań:

Opis przedmiotu zamówienia:

1)     Świadczenie specjalistycznego doradztwa indywidualnego i/lub grupowego (zwane dalej: doradztwem lub usługą/usługami) dla uczestników Projektu „Inkubacja i Wsparcie Ekonomii Społecznej w subregionie ciechanowskim – IWES 3” realizowanego w ramach umowy nr RPMA.09.03.00-14-b023/18 w zakresie księgowo-kadrowo-podatkowym, tj. m. in.:

a.      rachunkowość Podmiotów Ekonomii Społecznej/ Przedsiębiorstw Społecznych (PES/PS), zobowiązania finansowe – w tym publiczno-prawne związane z prowadzoną działalnością, księgowość, kadry, płace i pochodne, ubezpieczenia społeczne.

b.      zarządzanie organizacją, zarządzanie pracownikami, zarządzanie konfliktem w PES i rozwiązywanie konfliktów.

2)     Specjalistyczne doradztwo skierowane będzie do klientów Ośrodka Wsparcia Ekonomii Społecznej (OWES) m. in. do:

a)     osób fizycznych/osób prawnych chcących założyć podmiot ekonomii społecznej i/lub przedsiębiorstwo społeczne zgodnie z definicją zawartą w „Wytycznych w zakresie realizacji przedsięwzięć w obszarze włączenia społecznego i zwalczania ubóstwa z wykorzystaniem środków EFS i EFRR na lata 2014-2020”, PES/PS tworzących nowe miejsce pracy,

b)     istniejących podmiotów ekonomii społecznej i przedsiębiorstw społecznych.

3)     W ramach zamówienia Oferent (Wykonawca)  zobowiązany jest do realizacji specjalistycznego doradztwa zgodnie z zapisami „Standardów Ośrodków Wsparcia Ekonomii Społecznej”, stanowiącymi Załącznik nr 2.

4)     Oferent zapewnia wszelkie niezbędne materiały i sprzęt do świadczenia usługi, w tym komputer z dostępem do Internetu oraz legalnym oprogramowaniem niezbędnym do wykonania umowy.

5)     Łączna liczba godzin specjalistycznego doradztwa do zrealizowania w ramach projektu obejmuje maksymalnie 202 godz.

a)     Liczba godzin doradztwa księgowo-kadrowo-podatkowego będzie ustalana indywidualnie dla każdego odbiorcy Ośrodka Wsparcia Ekonomii Społecznej na podstawie analizy potrzeb. Zamawiający zastrzega, że w zależności od faktycznego zapotrzebowania, ostateczna liczba godzin może być mniejsza od wskazanej powyżej.

b)     Oferent zobowiązuje się dodatkowo do regularnych spotkań z zespołem projektu. Czas spotkań z zespołem projektu nie wchodzi w zakres godzin przeznaczonych na doradztwo.

2020-05-26

Opis przedmiotu zamówienia:

1)     Świadczenie specjalistycznego doradztwa indywidualnego i/lub grupowego (zwane dalej: doradztwem lub usługą/usługami) dla uczestników Projektu „Inkubacja i Wsparcie Ekonomii Społecznej w subregionie ostrołęckim – IWES 3” realizowanego w ramach umowy nr RPMA.09.03.00-14-b025/18 w zakresie księgowo-kadrowo-podatkowym, tj. m. in.:

5)     Łączna liczba godzin specjalistycznego doradztwa do zrealizowania w ramach projektu obejmuje maksymalnie 266 godz.