Usługa noclegowo-gastronomiczna w dniach 10-13 lipca 2020 roku

Ważne do: 2020-07-07
Dodano: 2020-07-01

Celem zamówienia jest wyłonienie Wykonawcy na świadczenie usługi noclegowo-gastronomicznej polegającej na zapewnieniu zakwaterowania, wyżywienia i miejsca do spotkań grupowych dla uczestników projektu FSC zgodnie z wymaganiami opisanymi w treści Zapytania ofertowego. Warsztaty szkoleniowe organizowane są w ramach realizacji działań w projekcie „Forest School Center” (nr projektu POWR.04.03.00-00-0037/18-00) współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020.

Świadczenie usługi polegającej na zapewnieniu zakwaterowania, wyżywienia
i miejsca do spotkań grupowych dla łącznie 30 uczestników trzydniowych warsztatów szkoleniowych, organizowanych w dniach 10-12 lipca 2020 r oraz spotkania ekspertów organizowanego w dniach 12-13 lipca 2020 r.
Z uwagi na konieczność zapewnienia wysokiej jakości wykonania Zamówienie może być udzielone wyłącznie Wykonawcy (Oferentowi) spełniającemu łącznie poniższe warunki
1) Zakwaterowanie:
Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia noclegu ze śniadaniem dla łącznie 30 uczestników warsztatów szkoleniowych, podczas trzydniowych warsztatów, Śniadanie powinno być wliczone w cenę noclegu i zawierać potrawę podawaną na ciepło.
a) Obiekt musi posiadać: pełen węzeł sanitarny, bezpłatny bezprzewodowy Internet. Obiekt powinien być dostosowany do osób z niepełnosprawnościami, temperatura w pokojach oraz salach szkoleniowych nie może być niższa niż 19 stopni Celsjusza ani wyższa niż 24 stopnie Celsjusza.
b) zakwaterowanie ze śniadaniem w pokojach: 1- osobowych, 2-osobowych, 3 -osobowych (posiadających WC, kabinę prysznicową/wannę, umywalkę, z dostępem do ciepłej wody; w pokojach powinny znajdować się co najmniej: jednoosobowe łóżka, pościel, koce, ręczniki, szafy ubraniowe, stolik, krzesło, oświetlenie górne, bezpośredni i łatwy dostęp do co najmniej jednego gniazdka elektrycznego, bezpłatny dostęp do sieci Wi-FI)
2. Wyżywienie:
Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia wyżywienia warsztatów w dniach 10-12 lipca 2020 r dla łącznie 30 uczestników tj. (dla każdego uczestnika: 2 obiady, 2 kolacje i serwisy kawowe przez 3 dni trwania warsztatów szkoleniowych) oraz w dniach 12-13 lipca kolacji i obiadu dla 8 uczestników, zgodnie wymaganiami:
2.1. wyżywienie obejmuje dla każdego uczestnika
a) w dniach 10-12 lipca 2020 r:
• w dniu 10 lipca 2020 r. (piątek): serwis kawowy i kolację,
• w dniu 11 lipca 2020 r. (sobota): serwisy kawowe, obiad i kolację,
• w dniu 12 lipca 2020 r. (niedziela): serwis kawowy i obiad;
b) w dniach 12-13 lipca 2020 spotkanie ekspertów
• w dniu 12 lipca niedziela – kolacja wegetariańska dla 8 osób
• w dniu 13 lipca poniedziałek – obiad wegetariański dla 8 osób

2.2. serwis kawowy - dostępny w godzinach warsztatów szkoleniowych, tj. piątek 16:00-20:00, sobota 9:00- 19:00, niedziela 9:00-14:00, obejmujący minimum: kawa, herbata (min. 4 rodzaje w tym herbaty ziołowe i owocowe), ciasto pieczone min 2 rodzaje, woda niegazowana, cukier, soki (min. 2 rodzaje), mleko, cytryna, owoce świeże;
2.3. obiad - wariant wegetariański wydawany na terenie należącym do SP w Przyłękowie:
a) zupa (min. 300 ml), drugie danie wegeteriańskie to m.in.: warzywa gotowane/pieczone, 2 rodzaje dodatków (np. ziemniaki, ryż, makaron, kasza, kluski śląskie, kopytka itp.), 2 rodzaje sałatek i surówek,
b) napoje (minimum: kawa, herbata, woda niegazowana, cukier, śmietanka, cytryna),
2.4 kolacja wariant wegetariański i tradycyjny wydawane na terenie należącym do SP w Przyłękowie::
a) Danie wegetariańskie na ciepło, Danie tradycyjne grillowe
b) sałatka/surówka 2 rodzaje, pieczywo, masło, sery, pasty warzywne, warzywa,
c) napoje (herbata, kawa, śmietanka/mleko do kawy, cukier, cytryna, soki, woda mineralna gazowana i niegazowana)

2.5 Wykonawca zobowiązany jest do:
a) świadczenia usługi cateringowej z użyciem zastawy ceramicznej lub porcelanowej, sztućców platerowanych lub metalowych oraz serwetek papierowych w ilości odpowiedniej do liczby uczestników; nie dopuszcza się używania sztućców i naczyń plastikowych,
b) dbania o to, by wszystkie posiłki były bezwzględnie świeże oraz charakteryzowały się wysoką jakością w odniesieniu do użytych składników,
c) przygotowywania posiłków zgodnie z przepisami prawa w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, tj. Dz. U. 2010, nr 136 poz. 914 ze zm.) oraz do estetycznego ich podawania.

PEŁNA TREŚĆ ZAMÓWIENIA DOSTĘPNA W BAZIE KONKURENCYJNOŚCI: https://bazakonkurencyjnosci.funduszeeuropejskie.gov.pl/publication/view/1252043